top of page
  • Foto van schrijverLaura

ZEVEN JAAR VERDER: NATUURLIJK VIEREN WE HET OERERF!

Bijgewerkt op: 12 jan.

Wat een bijzonder moment: Het Oererf bestaat 7 jaar! Dat betekent dat we al 7 jaar aan het dromen zijn, verdiepen in het groen, leren over materialen en bouwmethodes. Maar ook al 7 jaar mooie gelijkgestemde mensen ontmoeten, leren van ieders inbreng en de kans je eigen kwaliteiten in de groep te ontwikkelen. Onszelf op de kaart leren zetten en actief op pad om het verhaal te verspreiden en duurzame mee-doeners te verzamelen. 

Maar helaas betekent het ook dat we na 7 jaar nog niet op Het Oererf wonen. Weer een jaar waarin we geen locatie hebben kunnen vinden, ondanks alle inzet. Dat was geen onderdeel van ons plan, en dat is lastig. We hebben ook afscheid moeten nemen van mensen die een ander pad kozen. En soms voelt het gewoon alsof we al 7 jaar tegen de stroom in zwemmen.

Is er dan nooit een moment waarop we willen opgeven? Dat we moegestreden zijn en voor de makkelijke weg willen kiezen?

Ja, absoluut. Het leven gaat gewoon door, met al zijn pieken en dalen. Dan zijn alle vergaderingen, gesprekken en bijeenkomsten best pittig. 

En wat gebeurt er op zo'n moment, waarop het even te zwaar wordt? Dan neemt de rest van de groep het over. Dan komen ze klussen, of eten brengen, en vragen waarbij je ondersteuning kunt gebruiken. Dan stromen er nieuwe mensen in met nieuwe energie en nieuwe invalshoeken. Dan draagt de groep elkaar en weet je met elke vezel in je lijf: dat Oererf, dat moet er komen. Want het leven samen is zoveel mooier.

Natuurlijk vieren we Het Oererf! Al 7 jaar pioniers, tegen-de-stroom-in-zwemmers, groene groupies, die-hard dromers.

Dank aan iedereen die ons ook het afgelopen jaar heeft gesteund. Op naar nog zo'n mooi jaar!

[Afbeelding: Laura]

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


IN OPRICHTING
bottom of page