top of page

MEEDOEN

Bij ons wonen?

Zie je jezelf ook meedoen in dit toffe project? We horen het graag! Uiteraard is het verstandig eerst de informatie op onze website goed door te lezen. Daarnaast zijn de volgende punten belangrijk om te weten:

  • We gaan bouwen in West-Brabant en de woningen zullen ongeveer 250.000 - 300.000 euro gaan kosten, afhankelijk van je woonwensen. Alle woningen binnen Het Oererf zijn koopwoningen.

  • We vinden het belangrijk om midden in de maatschappij te blijven staan en delen onze kennis en ervaring graag. Zodra we Het Oererf gaan bouwen, nodigen we mensen uit om mee te helpen. Zowel tijdens als na de bouwfase zullen we rondleidingen geven. We gaan niet voor het 'hutje op de hei'-idee. Ook gaan we niet off the grid bouwen.

  • Alle leden van Het Oererf nemen deel aan werkgroepen over bijvoorbeeld ontwerp, bouw, financiën en communicatie. Op deze manier maken we gebruik van elkaars talenten en verdelen we de werklast. Hier zijn we gemiddeld enkele uren per week aan kwijt.

  • Er is een instapsom voor nieuwe leden: deze loopt gelijk op met de kosten die de huidige huishoudens tot nu toe hebben ingelegd (voor bijvoorbeeld de architecten en workshops van derden). Voor definitieve deelname aan het project dien je de gehele instapsom te kunnen voldoen.

Ben je nog steeds enthousiast? Vul dan onderstaand contactformulier in! 

Sinds 2017 organiseren we regelmatig bijeenkomsten voor mensen die mee willen doen in het project. Deze bijeenkomsten kondigen we aan op onze social media. In oktober 2024 is de volgende!
 

Wil je ook meedoen of meer weten, stuur een bericht via het contactformulier!

Wil je ons groene doel steunen, gewoon omdat je het een mooi initiatief vindt? Word dan 'vriend van Het Oererf'. We hebben nog flink wat geld nodig voor de voorfinanciering. Regelmatig doen we leuke crowdfundingsacties. Kijk ook eens op onze pagina of klik op het groene hart.

Groen hart met daarin: word vriend van het oererf

Met ons samenwerken?

Misschien wil je ervaring opdoen in ecobouw of heb je goede ideeën? Denk je dat je bedrijf of organisatie en Het Oererf een interessante match is of heb je gewoon zin om te komen moestuinieren? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier!
 

Het Oererf vind je ook op Facebook of Instagram​ of LinkedIn.

CONTACT

Met het contactformulier hiernaast kun je ons een bericht sturen met een vraag, opmerking of aanmelding. Vermeld duidelijk je gegevens, dan kunnen we je een reactie terugsturen.
We reageren altijd terug! Hoor je niks, check je spambox.

Het Oererf werkt mee aan het platform Duurzaam Bergen op Zoom. 

Pluktuin
Logo-Duurzaambergen-op-Zoom

Bericht ontvangen!

Het Oererf is ook te vinden op CrowdBuilding, het platform voor collectief bouwen en wonen in Nederland.

Een rij gekleurde brievenbussen tussen het groen

Niet alle afbeeldingen op deze website zijn door onszelf gemaakt en zijn met name om een idee te geven van wat wij voor ogen hebben of als inspiratie gebruiken. Het logo van Het Oererf is ontworpen door Dit is vinz. 

Contactformulier
IN OPRICHTING
bottom of page