top of page
  • Foto van schrijverBarbara

BOEREN EN OUWEHOEREN

Hoewel de titel misschien wat vreemd klinkt, zijn dit twee cruciale toekomstige activiteiten op Het Oererf. Door ecologisch te boeren in onze Permacultuur moestuin, realiseren we een duurzame en ecologische levensstijl. Daarnaast wordt ouwehoeren een belangrijke taak, omdat we onze duurzame keuzes graag delen met anderen. Vanuit idealisme, om te inspireren én uit een diepe liefde voor onze planeet.


Huisje, boompje, beestje

Het mooie is dat sommige van de huidige oerervers uitkijken naar de rol van boer, terwijl anderen de rol van vertegenwoordiger (ouwehoeren!) verkiezen. Iedereen kan kiezen wat het beste bij hun persoonlijkheid past. De tekening van Waterpoort spreekt ons uiteindelijk allemaal aan: ontspannen in de natuur, met een huisje, boompje en beestje.


Het mooie is dat Waterpoort ons initiatief wil verbinden met andere partijen, zoals gemeenten, bedrijven, burgers en vergelijkbare projecten. Samenwerken om een maatschappelijk plan te laten slagen en de kracht van verbinding in te zetten om dromen te verwezenlijken. En dromen, dat doen we…


Dromen over verbinden

Alle oerervers zijn verbinders. We verbinden ons met elkaar, maar ook met een plek, de natuur, een natuurinclusieve levenswijze, de maatschappij en de gemeente. Verbinden is onze basis. We vormen ons eigen ecosysteem, net als in de natuur, waar alle elementen een rol en taak hebben om een gezonde omgeving te creëren waarin alles kan groeien en bloeien. De één doet dat door te bouwen of een locatie te realiseren, de ander door te tuinieren, te koken, te repareren, contacten te leggen of gewoon door te...ouwehoeren.


Het Oererf, waar we gezamenlijk een duurzame toekomst vormgeven, stap voor stap, met elk zaadje geplant en elk gesprek dat we voeren.

Illustratie: Lange Halen


Het complete boekje van Waterpoort waarin deze illustratie staat, vind je hier:


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
IN OPRICHTING
bottom of page