KERNGROEP

De kerngroep zijn de initiatiefnemers en organisatoren van Het Oererf. Deze bestaat op dit moment uit negen volwassenen. Sinds januari 2017 komen we bij elkaar.

Taak van de kerngroep is het initiëren van het project en de nieuw te zetten stappen.

Er is ook een klankbordgroep. Deze is o.a. te vinden op Facebook, als Platform Het Oererf.

Werkgebied: overheid en dans/sportles

Interesses: gezonde voeding, gezond bewegen, lezen, verbinden, dieren(welzijn)

Mijn inspiratie voor het Oererf komt voort uit mijn wens om mijn eigen bijzondere 'buurt' te ontwikkelen. Ik wil graag in het groen wonen, met respect voor de natuur, omringd door fijne mensen en heel veel dieren. Voeten in de aarde, gezelligheid en gelijkgestemden om me heen en rust wanneer ik er behoefte aan heb. Samen kunnen we die plek creëren.

(1986)

LAURA

Ik ben werkzaam in de IT als developer en als psycholoog bij een huisartsenpraktijk. Naast werk wil ik ook in mijn privé leven altijd blijven leren, en mede om die reden leer ik bijvoorbeeld Japans.

 

Twee van mijn idealen komen samen in Het Oererf: Een kleine deeleconomie met een fijne groep mensen om je heen, waarmee je naast bijvoorbeeld een auto ook lief en leed kan delen. Daarnaast wil ik graag bewust leven voor een mooiere toekomst (ook voor de volgende generaties).

(1991)

BIANCA

Ik ben werkzaam als coördinator Social Return voor lokale overheden. Daarnaast ben ik trotse eigenaar van een webshop.

Ik heb het het liefst lekker druk, een leven vol activiteiten van werk tot dansen. Het liefste zie ik elke dag gezellige mensen.

Voor mij is het belangrijkste uitgangspunt om bij Het Oererf betrokken te zijn het samenleven. Er voor elkaar zijn, spullen delen, samen eten… dat vind ik belangrijk.

Ik raak geïnspireerd en steeds bewuster van natuurvriendelijk leven door de mede ‘oererfers’. 

(1981)

DANNIELLA

Ik ben werkzaam in de bouw.

Hobby's heb ik genoeg, bijvoorbeeld: lekker wandelen, miniaturen schilderen, board games spelen en Dungeons and Dragons spelen. Verder lees ik veel en ben ik graag in het bos.

Voor mij is een woongemeenschap samen leven en delen. Soms ook de minder fijne dingen in het leven. Daarnaast vind ik duurzaam en zelfvoorzienend leven belangrijk.

(1986)

JAEL

Werkgebied: onderwijs 
Interesses: gezonde voeding, natuurlijk leven, opvoeding, sociale processen, milieu, maatschappij, dans, theater, film, fotografie, vormgeving, communicatie en pr

Met Het Oererf hoop ik dat we een vuurtje kunnen ontsteken: meer mensen bewust maken van dat natuurvriendelijk, minimalis-tisch, gemeenschappelijk leven fijn, haalbaar én echt de toekomst is.

(1979)

BARBARA

Werk: projectleider bestaand vastgoed, renovatie en onderhoud. 
Interesses: architectuur, ecologische bouwen, het ontwikkelingsproces en straks bouwproces van Het Oererf, milieu, gezonde (eerlijke) voeding. 

Samen delen en samen zorgen. Mensen bewust laten worden door zelf een goed voorbeeld te geven. Betaalbaar in het groen wonen. Daarom wil ik onderdeel van Het Oererf zijn.

(1979)

MARIO

Wat ik wil realiseren op Het Oererf is een energie en materiaal neutrale woning die toch comfortabel is. Daaromheen wil ik graag de ruimte hebben om het te laten borrelen. Dit kunnen wij zelf, maar ook zeker door mensen van buitenaf. Contact met de maatschappij is erg belangrijk. Privé wil ik een ruimte waar zonder verplichtingen aangesloten kan worden bij gezelligheid. Ik kijk uit naar het samenkomen van verschillende kwaliteiten en talenten van mensen ten voordele van de hele groep.

(1981)

WOUTER

Ik ben werkzaam als e-mailmarketeer bij een heel leuk marketingbureau. Mijn wens om in het groen te wonen, met een grote (moes)tuin en dieren, wil ik realiseren binnen Het Oererf.

 

Milieubewust en duurzaam leven staan steeds hoger op mijn agenda. Het Oererf wordt daarnaast een plek waar veel mensen kunnen samenkomen, om elkaar te inspireren. Ook dat is de kracht van het Oererf. 

(1991)

ASTRID

Werkzaam (geweest) als: organisatieadviseur en directeur van een zeilschool en jachthaven.
Interesses: muziek, eten, drinken, buiten zijn (fietsen, zeilen, wandelen) en mensen.


Wat mij aanspreekt aan het Oererf is de mogelijkheid om samen iets te verwezenlijken dat alleen niet zou lukken. Dan denk ik vooral aan het wonen op een unieke plek in de natuur. Ook het samen
kunnen delen van spullen en ruimte of 'gewoon' elkaar kunnen helpen, vind ik iets moois (wat veel
vanzelfsprekender zou  mogen zijn). Duurzaam en ecologisch als methode van dit alles, maakt het nog
mooier.

(1981)

JONATHAN

  • c-facebook
  • Instagram Social Icon

© 2020 Woongemeenschap Het Oererf