top of page
  • Foto van schrijverLaura

DE ONVERGETELIJKE HUIZEN VAN GRAND DESIGNS

Bijgewerkt op: 15 dec. 2023

Ik keek graag naar het programma 'Grand Designs' (met die leuke Kevin) en verwonderde me altijd over de bijzondere huizen die mensen bouwden. Het programma heeft in alle jaren van zijn bestaan ongelofelijk veel soorten stijlen laten zien, en hoewel er veel niet mijn smaak waren, zijn er toch 3 afleveringen die mij enorm enthousiast maakten. Zo was daar de coöperatieve bouw van de huizen in Brighton, waar mensen met een klein budget samen aan de slag gingen. Ze werden een hechte gemeenschap en ik herinner me nog altijd de beelden van de kinderen die in de avond samen rond het kampvuur zaten. Heerlijk! Ook de aardewoning in Brittany, gemaakt van autobanden en heel veel glas, vond ik fantastisch. Wat een creativiteit! En natuurlijk het ronde strohuis in East Devon. Een prachtig houten frame en ik was op slag verliefd op de enorme vensterbanken vanwaar je heerlijk naar buiten kon kijken.

Nooit heb ik erbij stil gestaan dat het bouwen van een eigenzinnig huis ook iets voor mij zou kunnen zijn.

Mooi, hoe het dan toch weer op je pad komt!


[Foto: Laura]

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
IN OPRICHTING
bottom of page