top of page
  • Foto van schrijverJael

FILOSOFEREN OVER DIE GROENE PLEK SAMEN

Bijgewerkt op: 15 dec. 2023

Mensen vragen mij wel eens waarom ik in een woongemeenschap wil wonen.

Vroeger woonden veel mensen die ik ken in kraakpanden en zij deelden hier hun onderdak en hun goede en slechte tijden. Ik vond dit mooi. Zelf kraken vond ik niks (voor mij te veel op losse schroeven), maar we stonden altijd samen voor hetzelfde doel.

Samen werken aan een betere maatschappij, lokale initiatieven steunen en mensen helpen.

In die tijd ben ik ook met veel ‘groene’ denkers in aanraking gekomen. Samen filosoferen over een betere en mooiere plek om te wonen, deden we dan ook regelmatig. We hadden het dan over zelf onze groenten en fruit verbouwen, zelf een eigen huis ontwerpen en maken en vooral: samen werken aan een betere wereld.

Deze doelen heb ik nog altijd voor ogen en dit is dan ook de reden waarom ik in een woongemeenschap wil wonen.


[Foto: Jael en zijn zoontje]

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
IN OPRICHTING
bottom of page