top of page
  • Foto van schrijverBarbara

NIET PERSE BESTIES, MAAR MINSTENS MATTIES!

Waarom hebben we gekozen voor acht huishoudens? Deze vraag komt regelmatig naar voren, vooral gezien ons kleine aantal in vergelijking met veel andere woongemeenschappen in Nederland. De keuze voor dit aantal is gebaseerd op 'sociologische overwegingen'. Groepen functioneren het beste bij ongeveer 25 tot 30 mensen. Dit aantal zorgt ervoor dat het mogelijk is om elkaar allemaal te leren kennen, terwijl er toch voldoende keuze is voor zowel intensiever als meer afstandelijk contact. Bovendien vergroot dit aantal de kans dat er voldoende mensen zijn met diverse expertises, vaardigheden en variatie daarin.

 

Met acht huishoudens, gemiddeld bestaande uit 3 tot 4 personen, komen we mooi binnen dit bereik. Natuurlijk zal elke groep zijn eigen dynamiek hebben, beïnvloed door factoren zoals leeftijd, geslacht, afkomst en de regio waarin je woont. Hoewel we bij Het Oererf een voorkeur hebben voor diversiteit, hebben we bewust geen specifieke eisen gesteld aan welke huishoudens zich bij ons aansluiten.

Het belangrijkste criterium is dat we allemaal dezelfde visie delen. Als die overeenkomt, volgt de rest meestal vanzelf.

 

Opmerkelijk genoeg lijkt Het Oererf vooral dertigers en veertigers aan te trekken, met enkele vijftigers. Op dit moment bestaat onze groep uit evenveel mannen als vrouwen, aangezien alleen heterostellen zich hebben aangesloten. Hoewel we op het gebied van culturele diversiteit niet erg variëren, hechten we veel waarde aan het delen van diverse perspectieven en het bevorderen van een inclusieve sfeer binnen Het Oererf. We streven ernaar om een gemeenschap te creëren waarin iedereen zich welkom en gehoord voelt.

 

Wat maakt onze groepsdynamiek dan uniek? Ik denk dat het antwoord ligt in onze humor. Gedurende de afgelopen jaren is me opgevallen dat er tijdens onze bijeenkomsten veel gelachen en gegrapt wordt.

Hoewel er geen specifieke eisen zijn voor toelating tot onze woongemeenschap, staat het bezit van humor hoog op onze onuitgesproken wensenlijst.

Daarnaast verwacht ik dat we, zodra ons project is gerealiseerd, veel tijd zullen doorbrengen met gezamenlijk koken, omdat lekker eten altijd een belangrijk aspect is bij Het Oererf. We houden daarnaast van de eenvoudige dingen in het leven, zoals kamperen en kampvuurtjes.

 

Wat onze huidige groep kenmerkt, is dat we het leuk vinden om samen dingen te doen en tijd met elkaar door te brengen, maar we hechten óók veel waarde aan privacy en solo-tijd. We worden buren met een warme vriendschap, zonder de druk om beste vrienden te worden met iedereen. Matties, maar niet perse besties.


Als deze beschrijving je aanspreekt, nodigen we je uit om op zondag 25 februari naar onze informele kennismakingsdag in Bergen op Zoom te komen. Verwacht een gezellige sfeer, interessante ontmoetingen en wie weet een paar grappen hier en daar. Meld je aan via het contactformulier.


Foto: Jack Cohen via Unsplash

100 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


留言功能已關閉。
IN OPRICHTING
bottom of page