top of page
  • Foto van schrijverMarelle

ZINTUIGEN PRIKKELEN OP HET ZEVEN LAGEN VOEDSELBOS FESTIVAL

Het weekend van 27 en 28 januari waren wij te gast bij het Zeven lagen voedselbos festival bij de Kleine Aarde in Boxtel. Dit festival is in amper twee maanden tijd georganiseerd door een groep van 19 jonge enthousiastelingen die via het IVN een groene traineeship gevolgd hebben met als thema voedselbossen.


En wat een weekend was het. Een vol programma met lezingen en workshops, maar vooral ook kennismaken met anderen die meer wilden weten over hoe en wat in en rondom voedselbossen. Van jong tot oud waren aanwezig.

En wij, voordat we ernaartoe gingen, maar denken dat wij wel de oudsten zouden zijn… Nee dus ;).

Wat een mooie mensen hebben we mogen ontmoeten, van 'net geïnteresseerd' tot aan gevorderd en/of uitvoerend en ruime ervaringen met een voedselbos.


Helaas konden we niet alles bijwonen, dus het was af en toe keuzes maken wat we wel of niet wilden gaan aanhoren of doen. De lezingen die we bijgewoond hebben waren reuze interessant en divers. Van ‘De wereld onder je voeten’ (bodemleven en dan vooral schimmels) door Marc Siepman tot aan ‘Leven met de Natuur’ over ritmes in/van de natuur door Anneloes Oppenhuizen.


Het ‘Bosbad’ was een van de mooie doe-ervaringen. Onder begeleiding van Merel Pauwels kregen we een blinddoek om en propjes papier om in onze neus en oren te doen zodat de zintuigen minimaal waren. Met hulp van een van de trainees werden we naar een plek geloodst op het terrein van de Kleine Aarde. Om te ervaren en voelen. Na verloop van tijd mochten we de propjes eerst uit onze oren halen, daarna uit onze neus en als laatste ging de blinddoek af.

Door stuk voor stuk de zintuigen te openen was je heel bewust in het hier en nu bezig.

De wereld ging weer langzaam open….en hoe. Het was die dag stralend zonnig en ondanks dat het januari was, was het best nog warm in de zon. Een superervaring om dat in alle rust zo te mogen ervaren. We kunnen het iedereen aanraden om dit eens doen.


Kortom, het was een geweldig weekend. We hebben nieuwe en mooie ervaringen mee naar huis genomen die we zeker verder uit gaan diepen en in gaan zetten in onze eigen (moes)tuin. We kunnen niet wachten om dit ook samen met de andere Oerervers te gaan doen.

Beetje sfeer mee proeven? Klik dan hier.


Roland en Marelle


[Foto: Marelle, zintuigervaring met Bosbad]

[Foto: Roland, bij de plattegrond van het festival]


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
IN OPRICHTING
bottom of page