top of page
  • Foto van schrijverJan

EEN BETERE TOEKOMST VOOR ONZE KINDEREN

Wat vliegt de tijd toch snel voorbij. Inmiddels ben ik de 50 gepasseerd, en dat brengt reflectie met zich mee over wat er allemaal is gebeurd en wat er nu gaande is.

Terugdenkend aan mijn eigen jeugd en nu kijkend naar mijn kinderen, besef ik dat we niet op dezelfde manier door kunnen blijven gaan.

Niet op deze manier. Als we willen dat onze kinderen en hun nakomelingen ook nog kunnen genieten van deze wereld, moeten we vriendelijker zijn voor onze aarde.


Daarom zijn we in 2022 bij het Oererf terechtgekomen. Samen met gelijkgestemden streven we ernaar iets moois te creëren voor het heden, de toekomst en als inspiratie voor anderen. Gezamenlijk werken aan het ecologisch bouwen van ons eigen huis, hoe geweldig is dat? Spullen delen, want niet iedereen hoeft een klopboormachine te bezitten. Ons eigen voedsel verbouwen en proberen minder afval te produceren.

Toen we jaren geleden begonnen met het scheiden van plastic afval, gingen mijn ogen pas echt open!

Maar ook zeer belangrijk: er zijn voor elkaar, in voor- en tegenspoed, want dat is het leven. Met dit alles proberen we op onze manier een betere aarde te creëren en deze door te geven aan de generaties na ons. Het Oererf vormt een hechte groep fijne mensen. Het voelt altijd goed wanneer we elkaar weer zien en spreken. Het enige wat nog ontbreekt, is een locatie, maar daar wordt dit jaar vast voor gezorgd, let maar op!


[Foto: Jan als kind met hond Tommie, op het erf van de boerderij waar hij is opgegroeid, in Barendrecht]

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
IN OPRICHTING
bottom of page