IN DE MEDIA

Hieronder diverse berichten die over Het Oererf in de media zijn verschenen. Van leuke posts en aankondigingen tot aan persoonlijke interviews.

Je kunt ook luisteren naar het artikel. Klik op de audio hierboven.

BN/De Stem - 23 februari 2020 - artikel rubriek GROENBEWUST

'Bij Het Oererf gaat samen delen boven eigen bezit'

Zoals we eerder hebben aangekondigd, hadden we in februari een erg leuk interview met Caroline, journaliste van BN/De Stem. Voor de rubriek GROENBEWUST wilde zij graag ons verhaal horen en dit delen in de krant. Het is een mooi verhaal geworden over de verschillende aspecten van het opzetten van een woongemeenschap. De foto's voor bij het artikel hadden we (nog net voor de Corona crisis!) gemaakt hij Hoeve Hildernisse in Bergen op Zoom. Dat zorgde voor leuke taferelen. Het waaide alleen ontzettend. Hieronder staan we ook met de varkens. Op 26 maart kwam het in de papieren editie, op 29 maart verscheen het artikel online op de website van BN/De Stem.

Lees hier het artikel online...

Meer over Hoeve Hildernisse, de locatie waar de foto's zijn gemaakt, vind je hier.

BN/De Stem - 23 februari 2020 - aankondiging

Interview t.b.v. artikel Het Oererf

We hadden een erg leuk interview met een journalist van de krant BN/De Stem. Zij wilde meer over ons project weten. Astrid, Laura en Barbara hebben een uur met haar gesproken over duurzaamheid, samen leven, pionieren en onze rol als Oerervers.

We hadden het diepte-interview op een mooie plek: bij de Stayokay in het bos van Bergen op Zoom. 

Binnenkort komt het artikel in de krant!

De Kraaijenberg.jpg

KijkopBergenopZoom.nl - 6 januari 2020 - kijkopbergenopzoom.nl

'Infomiddag Het Oererf' 

De Oererfmiddag is een leuke en actieve informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden van ecologische woongemeenschap Het Oererf. Op deze middag kun je al je vragen stellen, toekomstige bewoners ontmoeten of je bij laten praten over de laatste ontwikkelingen. Daarnaast mogen bezoekers meedenken en -doen!

Lees verder....

Hetkanwel.nl - oktober 2019 

'Leven in een woongroep; zo houd je tijd over om te genieten van het leven'

Afgelopen week is Laura namens Het Oererf geïnterviewd door Asceline Groot van hetkanWEL, een supertoffe positieve organisatie die elke dag mooi nieuws brengt over groener, eerlijker en leuker leven. Voor ons een inspiratiebron en nu zijn wij wellicht met ons verhaal weer inspiratie voor anderen!!

Wij hadden zelf gereageerd op een eerder verhaal over Chinese vriendinnen die een huis voor hen samen hebben gekocht voor als ze later met pensioen zijn. Wij vonden dat dat ook al eerder kon. Die reactie werd door hetkanWEL opgepakt.

In het artikel komt sterk het sociale stuk naar voren, waarom het zo fijn is om verantwoordelijkheden, taken, zorg voor huis en kinderen samen te delen.
Lees meer....

hetkanwel1.jpg
Interview, afgenomen tijdens de Brabantse Wal Dag

ZuidWesttv - oktober 2019 

WATT STRAKS?!

Tijdens de Brabantse Wal Dag zijn we door Carl Samuels (adviseur duurzaamheid) voor het programma Watt Straks?! geïnterviewd over ons project. Alles staat in dit programma in het teken van duurzaamheid in de regio. Barbara vertelt over wat ons project inhoudt en wat we willen bereiken. Op de achtergrond zie je de andere Oerervers achter de stand staan die we hadden op het duurzaamheidspaviljoen op deze warme en leuke Brabantse Wal Dag!

Als je het programma ook interessant vindt: hier de complete aflevering van deze Watt Straks?! op ZuidWesttv.

ZuidWesttv - september 2019 

Opruimactie 'Hoe fris is jouw strand?'

We deden mee aan de opruimactie 'BoZBeach' georganiseerd door FRIS presentaties & SUPSufariNL. Dit om zwerfafval tegen te gaan en bewustwording hiervoor te creëren.

Op 29 september werd de actie aan de Bergse plaat in Bergen op Zoom gehouden. Het weer zat niet mee, maar het gevoel van samen aanpakken zat er goed in. Wij hadden zes vertegenwoordigers vanuit Het Oererf om mee te helpen!

In de nieuwsuitzending van ZuidWesttv zie je de Oerervers rondlopen en hoor en zie je Mario en Barbara aan het woord. Ook is er een stukje met repost van onze Instagram geplaatst op 'In de Buurt Bergen op Zoom'

indebuurtboz
Meer weergeven

Instagram - mei 2019 

Reacties op het nieuwe logo

Zowel op het Instagramaccount van grafisch vormgever ditisvinz als ons eigen Instagram en Facebookaccount zijn veel positieve reacties gekomen op ons nieuwe logo.  Vincent Verwoert heeft ons nieuwe logo ontworpen en we zijn er zelf ook enorm blij mee. Het verwoordt goed ons gedachtegoed!

Lees meer...

Duurzaam Bergen op Zoom - april 2019 - duurzaambergenopzoom.nl

Project in de gemeente Bergen op Zoom

We zitten als duurzaam project op het platform 'Duurzaam Bergen op Zoom'. Wij dragen met ons project bij aan de sustainable development goals, ook wel de duurzame ontwikkelingsdoelen in deze regio. Wij zitten op 7 (betaalbare en duurzame energie), 11 (duurzame steden en gemeenschappen) en 12 (verantwoorde productie en consumptie). Op dit platform verzamelen zich heel diverse projecten en duurzame doeners die allemaal , net als ons, iets goeds willen doen voor de samenleving, toekomst en de natuur.

Lees meer...

KijkopBergenopZoom.nl - 26 maart 2019 - kijkopbergenopzoom.nl

'Rendez-vous met Het Oererf' 

Wonen in een ecologische woongemeenschap, dat is de wens van de initiatiefnemers van Het Oererf. Dit Bergs burgerinitiatief is nu twee jaar bezig en de verwezenlijking er van komt steeds meer in zicht.

Het duurzame woonproject, voor acht huishoudens, met gemeenschappelijke moestuin en (werk)ruimtes, gaat in de gemeente Bergen op Zoom worden gebouwd. Er is in het project nog plek voor tenminste drie huishoudens.

Lees verder....

KijkopBergenopZoom.nl - 23 augustus 2018 - kijkopbergenopzoom.nl

'Aan de keukentafel met Het Oererf' 

Het duurzame woonproject Het Oererf krijgt steeds meer vorm. Er is in het project nog plek voor tenminste vier huishoudens. Het Oererf zoekt daarvoor betrokken en bewuste mensen. De ecologische woongemeenschap, met gemeenschappelijke moestuin en (werk)ruimtes gaat in de gemeente Bergen op Zoom worden gebouwd.

Lees verder....

Persbericht - 9 juni 2018
'Ontmoeting met Bergse ecologische woonprojecten'

Altijd al meer willen weten over duurzaam of ecologisch bouwen en wonen? In de gemeente Bergen op Zoom zijn hier momenteel twee initiatieven mee bezig. Op zondagmiddag 17 juni stellen zij zichzelf voor op een meet & greet in Hoeve Hildernisse.

Het Oererf wil een ecologische woongemeenschap bouwen, Ecoboz wil een aantal ecohuizen bij elkaar realiseren. Mensen met elkaar verbinden, de ecologische voetafdruk verkleinen, zelfvoorzienend zijn, staan bij beide projecten centraal. Net als een grote gezamenlijke moestuin aanleggen. Vandaar dat de initiatieven de samenwerking hebben opgezocht. Deze middag zal vooral informatief en gezellig zijn, waarin er veel ruimte is voor het stellen van vragen en elkaar ontmoeten op een relaxte manier. Ook zal er een architect komen vertellen over wat ecologisch bouwen precies inhoudt.

Lees verder....

Bergen op Zoomse Bode - december 2017 - regionale krant + internetbode.nl 

Eindejaarsbode

Leuk dat de Bode ons Oererfnieuws terug laat komen in de samenvatting van het hele jaar Bergs nieuws!

Hier met een mooie foto van Jael er bij.

Tof!

Bekijk de hele editie....

Bergen op Zoomse Bode - 9 juli 2017 - regionale krant + internetbode.nl - door Remko Vermunt

‘Bouwen aan een betere toekomst met Het Oererf'

Als je wil dat je droom uitkomt, hoef je het soms alleen maar te doen. Met die instelling is een groepje bevriende dertigers uit Bergen op Zoom begonnen met het opzetten van een ecologische woongemeenschap: Het Oererf. 

Lees verder....

jouwtoekomstverhaal - 22 mei 2017 - www.jouwtoekomstverhaal.nl

‘De mens is gemaakt om in een groep te leven’

Mario, Laura, Jael, Wouter en Barbara delen een toekomstdroom. En dat is het creëren van een duurzame woongemeenschap. Lees hier het verhaal van een groep vrienden die hard op weg is om hun droom te realiseren!

Lees verder....

jouwtoekomstverhaal - 16 mei 2017 - Facebookpagina
gemeente Bergen op Zoom

Aankondiging artikel Het Oererf

'De toekomstdroom van Barbara en haar collega's van Het Oererf: Een duurzame eco-woongemeenschap met educatieve waarde! Lees binnenkort het verhaal over Het Oererf op www.jouwtoekomstverhaal.nl/!' 

Link naar filmpje

  • c-facebook
  • Instagram Social Icon

© 2020 Woongemeenschap Het Oererf